Je bent niet ingelogd.

Aankondigingen

Welkom bij motorforum A35, het nieuwste motorforum van oost Nederland!
Je moet je eerst registreren voordat je nieuwe onderwerpen of reacties kunt plaatsen. Veel plezier!

#1 23-06-2013 18:28:35

KochNL
Gebruikers
Geregistreerd: 23-05-2012
Posts: 22
Website

VRO Risico met enorme subsidie

Hey ik kwam dit tegen op de website van de KNMV en dat is natuurlijk niet mis! Een mooie complete cursusdag waar genoeg te leren valt over onze mooie hobby veilig uitoefenen, gegeven door de KNMV in onze eigen omgeving voor maar €50,= Op deze link vind je wat de VRO Risico precies inhoud.

Op 30 augustus ga ik het beleven, heb me net ingeschreven.

Beide linkjes ook gewoon even los:
http://www.knmv.nl/opleidingen/Cursusaa … verijssel/
http://www.knmv.nl/opleidingen/Cursusaa … RO-Risico/

Offline

#2 30-08-2013 21:50:52

KochNL
Gebruikers
Geregistreerd: 23-05-2012
Posts: 22
Website

Re: VRO Risico met enorme subsidie

Ik heb vandaag deze training gedaan en ik ben Zéér tevreden! Ik had hier achteraf ook rustig de 250 euro voor op tafel gelegd die het normaal kost. Ik heb dit (samen met alle andere cursisten) als heel nuttig beleefd. Hierna neem je veel meer zelf de regie over de kans dat je betrokken raakt in een ongeval met zwaar lichamelijk letsel of dood. Je risico om in zo'n ongeluk betrokken te raken als motorrijder is in NL 25x(!) zo hoog als een autorijder. Risico is kans x effect; op het effect heb je weinig invloed, op de kans echter kun je grote invloed hebben. Wil jij ook zelf bepalen dat je veilig thuiskomt, of gooi je je veiligheid te grabbel tussen onbewust onbekwame bestuurders?

Je rijbewijs is een mooie start, maar dit leert je echt nog wel wat bij! Harm, ik denk zelfs dat jij hier nog wel iets uit kunt halen. De training wordt gegeven door drie instructeurs voor negen deelnemers. De instructeurs hebben een enorme berg kennis, kunde en ervaring om met je te delen. Ter illustratie was de instructeur met wie ik reed ex-motoragent (ook VerkeersTechnische Begeleiding), daarna instructeur voor de nieuwe motoragenten en ook voor VTB, vervolgens verantwoordelijk voor het ontwikkelen van die opleidingen en ook internationaal bij politiediensten van andere landen de opleidingen doorgelicht en gegeven. De andere instructeurs weet ik niet meer precies, maar was met andere achtergrond van minstens eenzelfde kaliber.

Ik ben mij nu van zoveel meer bewust dat ik weer gesloopt thuiskom van een motorrit. Ik was heus wel bezig met defensief en anticiperend rijden dacht ik, maar dat bleek nog veel beter te kunnen. Risico's scherp herkennen, daarop voorbereiden en vervolgens zien dat je gelijk had en je voorbereiding effectief is, dat is echt heel tof. Dát is écht motorrijden én thuiskomen.

Kortom, trek je portemonnee en lap die luizige vijftig euro's! Is een absolute topinvestering in je veiligheid!

Offline

#3 31-08-2013 07:23:50

KochNL
Gebruikers
Geregistreerd: 23-05-2012
Posts: 22
Website

Re: VRO Risico met enorme subsidie

Overigens een aantal TV-reclame's van onze Australische buren. Heel indrukwekkend, direct  en to the point. Kijk er maar eens naar.

http://youtu.be/HT666XwJR2s
http://youtu.be/zRpNirJfuzs
http://youtu.be/wmufqEW7Gtw
http://youtu.be/oal-vBFmnRk

Offline

Forum footer