Je bent niet ingelogd.

Aankondigingen

Welkom bij motorforum A35, het nieuwste motorforum van oost Nederland!
Je moet je eerst registreren voordat je nieuwe onderwerpen of reacties kunt plaatsen. Veel plezier!

#1 22-10-2012 07:32:04

Harm Hoek
Oprichter / Beheerder
Geregistreerd: 21-05-2012
Posts: 269
Website

Prachtige Herfstrit 21 oktober 2012

Wij zijn gisteren met zijn 10en begonnen aan de herfstrit.
Als speciale gast hadden wij de heer Beerens en als nieuwe gebruiker Peter Verberne.

Henk Timmerije had de route uitgestippeld en nadat de gehele groep compleet was, zijn wij begonnen vanuit Borne richting Hertme naar Zenderen te rijden.
Deze weg had al mooie haarspeldbochten en het werd al snel duidelijk hoe de route van vandaag eruit zou zien.
Van Zenderen naar Bornerbroek richting Rectum (grappige..... plaatsnaam) en via Wolfs autohandel, staken wij de de Rijssensestraat over om via Notter naar Hoge Hexel te rijden.
Mooie herfstkleuren door de gele, rode en out andere verkleurde bladeren samen met de mist die er hing, echter ook verradelijk met de beukennotendopjes die precies in de bocht lagen.
Via allemaal dorpen waarvan ik mij de plaatsnamen niet meer kan herinneren kwamen wij via mooie bochtige boerenweggetjes uit in Nijverdal.
Veel voetgangers en fietsers op de weg, die ons nogal eens als groep voor lieten, waardoor wij als aaneengesloten motorgroep konden blijven rijden.
Wij konden al merken dat wij richting Holten gingen, want wij reden helling op, helling af met mooie scherpe bochten.
Van Holten gingen wij naar de Holterberg waar wij op het terras wat warms gedronken hebben.
Op het terras zagen wij ook andere motorrijders voorbij rijden, en kwamen alweer veel nieuwe routes en ideeen naar boven. Ook ritten naar Duitsland net over de grens werden aangedragen. Veel motorverhalen en ervaringen werden verteld en de stemming zat er goed in.

Na de pauze hebben wij de rit hervat, wij reden van Holten naar Markelo, weer via mooie bochtige weggetjes. Mooi om te zien hoe de mist rond de radio/tv toren van Markelo hing.
Van Markelo reden wij richting Diepenheim om vervolgens uit te komen bij Opel Hartemink in Hengevelde. Bij de rotonde links richting Bentelo - Beckum - Oele - Boekelo - Enschede de Haven.

In Enschede hebben wij wat rond gereden en raakten wij elkaar even kwijt toen het verkeerslicht op rood ging. Zoals afgesproken wacht dan de voorste groep na de bocht waar wij elkaar kwijt zijn geraakt op de achterste, zodat wij de rit weer konden hervatten.
Van Lonneker richting vliegveld Twente - Deurningen - Hengelo - Borne.

Het was een dynamisch geheel, omdat er tijdens de gehele rit nogal eens van plaats gewisseld werd. Het was ook te merken dat na de pauze op de Holterberg iedereen sneller, strakker en afgeschuinder de bochten nam.
Net als vorige week was de afsluiting bij Christian ter Maat, met zijn zelfgemaakte sushi.

Offline

Forum footer